Actueel

“Nieuwbouw op het bedrijventerrein ‘Klein Dorlick’ moet gebeuren met groendaken. Een groendak is een dak bedekt met vegetatie en een aantal onderliggende lagen die zorgen voor de groei van die vegetatie en voor de opslag van regenwater. De maatregel komt het klimaat ten goede, vangt de gevolgen van plotse en hevige regenval op en vermindert het stedelijk hitte-eilandeffect in Hasselt....

Op woensdag 21 juni startten de werken voor de inrichting van een fietssnelweg langs de Albertkanaalroute tussen Ham en Riemst. Dat gebeurt in opdracht van Provincie Limburg en in samenwerking met o.a. Stad Hasselt en De Vlaamse Waterweg nv. Bij de officiële aanvang van de werken tekenden - naast de verantwoordelijke gedeputeerde Jean-Paul Peuskens - o.a. ook de Hasseltse schepenen El...

Op vier jaar tijd is het aantal kinderen dat een compostdiploma kreeg uitgereikt bijna verdubbeld. Waren het er in het schooljaar 2013-2014 nog 58, nu zijn er dat al 114. Het gaat telkens om ‘compostkids’ van basisscholen. Ook het aantal scholen nam toe. Vier jaar geleden waren het er drie, nu zijn het er al vijf. De compostmeesters van Domein Kiewit hebben de handen vol.

...

“Samen verder werken aan een breed gedragen sociaal – ecologisch project waar alle Hasselaren zich thuis voelen met één doel Hasselt vooruithelpen ”

SP.A-GROEN-PLUS

Sp.a en Groen zullen in 2018 opnieuw in kartel naar de kiezer trekken met een open stadslijst die versterkt wordt door onafhankelijke kandidaten.

Met het project “sp.a-groen-plus”...

De eerste boerenmarkt, ingericht door Stad Hasselt op initiatief van schepen voor Ontwikkelingssamenwerking, Duurzaamheid & Milieu Joost Venken, was een succes. De markt, die vooral aandacht had voor fairtrade- en korte ketenproducten trok een zeer divers publiek dat – zeker ook letterlijk – het evenement meer dan goed kon smaken.

50 KM ROND HASSELT

...

Was het een vogel? Neen, het was een vliegtuig! En wel eentje dat tijdens WO II werd neergehaald boven Houffalize. De gevechtspiloot kon nog levend uit het wrak ontsnappen. Met risico op het eigen leven verborg het verzet hem op de zolder van het kasteel van Kiewit. Tijdens het nieuwe, mysterieuze familiespel van Domein Kiewit kom je onder meer daarover alles te weten.

...

Op zondag 11 juni is het weer zover: de 7de editie van Amuse, het culinaire wereldfeest van Hasselt, strijkt neer op Domein Kiewit. Net zoals de afgelopen edities staat het festival weer garant voor wereldse smaken, swingende beats, exotische danspasjes en ander vertier.

ZELFDE DOMEIN, ANDERE LOCATIE

Al zal je deze keer andere pijlen moeten volgen om er te...

“Groen heeft veel troeven om groot te worden. We mogen op termijn zelfs mikken op 15% tot 20%. De tijdsgeest vereist dat Groen ambitieus is. Ons programma bevat veel goede dingen. Ja, andere partijen hebben die ook, maar wij voegen er nog iets aan toe.” Dat zei Kristof Calvo, federaal fractieleider voor Groen/Ecolo in de Kamer, gisteren op een ontmoetingsavond in Hasselt.

...

Zaterdag 6 mei jl. werd het eerste X-festival afgesloten. Dat stond – vanzelfsprekend – helemaal in het teken van zonne-energie. Op de laatste dag van het festival werden ook de eerste Solarstadawards uitgereikt. Dat gebeurde door Joost Venken, schepen van Energie, Duurzaamheid en Leefmilieu en door Lieven Scheire, van ‘de schepping’, inderdaad. Gingen met de prijzen naar huis: een zonne-...

Hoe ziet de stad van de toekomst eruit? Hoe gaan we (over)morgen creatiever om met energie van de zon? En wat met de mode van de toekomst? Topsprekers uit binnen- en buitenland – onderzoekers, kunstenaars, architecten … – laten er hun licht over schijnen tijdens de eerste editie van het driedaagse X-Festival aan de UHasselt. “Enkel out-of-the-box-denken is toegelaten”, zegt prof. dr. Jean...

Pagina's