Actueel

Hoe doet Hasselt het wanneer het erom gaat de CO2-uitstoot te verminderen? Dat is waar het platform http://hasselt.futureproofed.com om draait. Geïnteresseerde Hasselaren kunnen er terecht om te kijken welke concrete acties onze stad onderneemt om CO2-uitstoot terug te dringen en welke resultaten die hebben. Hasselt is de eerste stad in Limburg die het platform online zet.

...

Op zondag 10 juni a.s. gaat op Stedelijk Domein Kiewit opnieuw het Culinair Parkfeest Amuse door. Het zal opnieuw een kleurrijk gebeuren worden met sapjes en smaakjes uit de hele wereld. Dit jaar trekt Amuse helemaal de kaart van de duurzaamheid: geen wegwerpbekers, maar glazen, bordjes en bestek uit bio-afbreekbaar materiaal, een supermarkt met LEF, ...

...

“Een toffe, groene voortuin is niet alleen een lust voor het oog. Hij is ook goed voor de biodiversiteit en werpt een dam op tegen de klimaatverandering en overstromingen. Daarom organiseert onze stad een WEDSTRIJD voor de vergroening ervan. Hasselaren kunnen een schetsontwerp indienen waarbij ze hun grijze, verharde voortuinen omtoveren tot een fris, groen exemplaar. De...

Hasselt mist zijn afspraak met de toekomst niet en heeft de doelstelling om op korte termijn een 2e generatie windturbine te plaatsen aan het Sportcentrum Kiewit.

AMBITIEUS KLIMAATBELEID

Hasselt voert een ambitieus klimaatbeleid om tegen 2030 de CO2-uitstoot op zijn grondgebied met 40% te verminderen. Tegen 2050 wil de stad zelfs evolueren naar een...

Op 15 mei herdenken de Palestijnen jaarlijks de ‘nakba’ of 'catastrofe' van 1948. Toen werden honderden steden, dorpen en gemeenschappen van de kaart geveegd, moesten honderdduizenden vluchten en werd Palestina uitgeroepen tot de onafhankelijke joodse staat Israël.

BEWUSTE VERNEDERING EN VERARMING

Sindsdien is het Israëlisch-Palestijns conflict...

Hasselt organiseert op 16 juni een vegetarische kookcursus voor kookouders van jeugdbewegingen. De bedoeling is dat zij tijdens hun zomerkamp hun leden ook volwaardige veggie maaltijden kunnen aanbieden, want vele jongeren kiezen er vandaag bewust voor om vegetarisch te eten.

VEGGIE IS IN

“‘Veggie’ is in”, weet Joost Venken, schepen van Duurzaamheid en...

Maken ze het wel goed, daar in Runkst? En hoe zit dat met de ‘deelfabrieken’ in Hasselt? En wist je dat … Je leest er alles over in de meest recente ‘Hier in Hasselt’, de lokale krant van onze Groen-afdeling. Raadpleeg hem via de pdf in bijlage. Veel leesplezier!

Onze stad zal deelnemen aan een – reeds bestaand – Europees project dat nu in Vlaanderen wordt opgestart door de Bond Beter Leefmilieu (BBL). Het gaat om de ‘European Energy Award’ (EEA). Hasselt is een van de 6 pilootgemeenten.

MANAGEMENTSYSTEEM

De EEA is een managementsysteem dat een praktische aanpak biedt om de doelstellingen van het...

In 2014 besloten 11 bezorgde burgers actie te ondernemen om het kwakkelend Belgisch klimaatbeleid te helpen deblokkeren. De vzw Klimaatzaak startte een rechtszaak om de overheden te wijzen op hun verantwoordelijkheden en concreet een beleid te eisen dat gericht is op voldoende verlaging van CO2 uitstoot. Er is immers dringend actie nodig!

NEDERLAND

In...

Pagina's