Energie

Stad Hasselt heeft met Groen in de bestuursmeerderheid een jarenlange traditie in en een uitgesproken ambitie op het vlak van duurzame energie. Tegen 2020 wil Hasselt de eigen werking klimaatneutraal maken door te investeren in energie-efficiëntie en hernieuwbare energie. De eigen organisatie moet tegen dan 100% zelfvoorzienend zijn door hernieuwbare energie. De tweede doelstelling is tegen 2020 de CO2-uitstoot te verminderen met 20% t.o.v. 2008.

Om die doelstellingen te halen, is er een amalgaam van mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn energiebesparing in bestaande gebouwen, een zo laag mogelijk E-peil van de toekomstige nieuwbouw, besparen op openbare verlichting door onder meer het gebruik van nieuwe technologieën en duurzame eigen mobiliteit.

Actueel

Hasselt organiseert voor het tweede jaar op rij een groepsaankoop zonnepanelen. Hiervoor kan je nog inschrijven tot en met 25 april a.s. De zgn. ‘facilitator’ bij deze gemeenschappelijke aankoop is de consumentenorganisatie Test Aankoop.

VOOR IEDEREEN

“Onze vorige groepsaankoop was bijzonder succesvol”, weet Joost Venken, schepen voor Energie en...

Midden januari namen 546 Hasseltse leerlingen en leerkrachten uit het vijfde en zesde leerjaar deel aan de kinderuniversiteit ‘Energie van Einstein tot Zonnestad’. Aan Universiteit Hasselt worden ze ondergedompeld in de wondere wereld van hernieuwbare energie met spectaculaire proefjes.

AMBITIEUS KLIMAATBELEID

Onze stad – Solarstad! - voert een ambitieus...

Het is Stad Hasselt menens met haar voornemen om op termijn de Vlaamse Solarstad te worden. Ook vanuit de schaduw wordt er immers naar de zon gewerkt. Sinds kort prijken er weer méér dan 200 extra zonnepanelen op vijf eigen Hasseltse daken. Het gaat om de school van Kuringen en de ontmoetingscentra De Magneet, Sint-Katarina, De Hazelaar en De Binder. Later zal ook het dak van de sporthal...

Pagina's