Noord-Zuid

Hasselt heeft een stedenband met twee Marokkaanse partnersteden Missour en Outat-El-Haj. In 2014 viert dit samenwerkingsverband zijn 10de verjaardag. Gewerkt wordt onder meer aan preventieve gezondheid, sport, parkbeheer en vrouwenemancipatie. Onze stad is voorts ook officieel erkend als fairtradegemeente.

Jaarlijks is er op Domein Kiewit ook Amuse. Het is een culinair parkfeest voor alle Hasselaren. Ze kunnen er kennismaken met de wereldkeuken, maar ook met de lokale ontwikkelingsinitiatieven. Zij maken internationale solidariteit met en kennis over het Zuiden zeer concreet.

Actueel

Op zondag 10 juni a.s. gaat op Stedelijk Domein Kiewit opnieuw het Culinair Parkfeest Amuse door. Het zal opnieuw een kleurrijk gebeuren worden met sapjes en smaakjes uit de hele wereld. Dit jaar trekt Amuse helemaal de kaart van de duurzaamheid: geen wegwerpbekers, maar glazen, bordjes en bestek uit bio-afbreekbaar materiaal, een supermarkt met LEF, ...

...

Op 15 mei herdenken de Palestijnen jaarlijks de ‘nakba’ of 'catastrofe' van 1948. Toen werden honderden steden, dorpen en gemeenschappen van de kaart geveegd, moesten honderdduizenden vluchten en werd Palestina uitgeroepen tot de onafhankelijke joodse staat Israël.

BEWUSTE VERNEDERING EN VERARMING

Sindsdien is het Israëlisch-Palestijns conflict...

Pagina's